راه‌اندازی پلتفرم شهر هوشمند با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی

یک شرکت دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری خراسان شمالی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی موفق به راه‌اندازی پلتفرم شهر هوشمند «پروسیس» شده است که زیر سیستم‌های تعبیه شده در این پلتفرم شامل شبکه اجتماعی و پیام‌رسان، بازار آنلاین «همینجا»، مدرسه هوشمند «پروسا»، سازمان‌ساز هوشمند حرفه‌ای «اسمارت» و «انجمن سلسله مراتبی» است.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، محمد اکبرپور سکه، مدیرعامل شرکت پایشگر پایا پیوند فراداده پرداز در مورد پلتفرم شهر هوشمند «پروسیس» توضیح داد و گفت: سیستم نوآوری اجتماعی حرفه‌ای پروسیس در لایه چهارم از شهر هوشمند، زیرساخت پلتفرم شهر هوشمند را ایجاد کرده است که اپلیکیشن‌ها و زیر سیستم‌های دیگر می‌توانند در این لایه سوار شوند.
اکبرپور در مورد معماری لایه‌های شهر هوشمند گفت: شهر هوشمند از پنج لایه «سخت‌افزار»، «آنتن‌ها و اینترنت»، «سنسورها و IOT»، «لایه نرم‌افزاری» و در نهایت «لایه اپلیکیشن‌ها» تشکیل شده است.
وی ادامه داد: زیر سیستم‌های تعبیه شده در این پلتفرم شامل شبکه اجتماعی و پیام‌رسان، بازار آنلاین «همینجا»، مدرسه هوشمند «پروسا»، سازمان‌ساز هوشمند حرفه‌ای «اسمارت» و «انجمن سلسله مراتبی» مناسب برای تدریس مجازی اساتید است. این پلتفرم در حال حاضر در شهر بهشهر استان مازندران و شیروان و بجنورد از شهرهای خراسان شمالی راه‌اندازی شده است و به‌زودی در شهر بندرعباس نیز فعال خواهد شد.
اکبرپور بزرگترین حُسن این پلتفرم را فراهم کردن زیرساخت برای استارت‌آپ‌ها عنوان کرد و گفت: استارت‌آپ‌ها می‌توانند ابزارهای خود را به راحتی و با اضافه کردن یک ماژول خدماتی به پلتفرم اضافه کرده و در بستر شهر هوشمند «پرسیس» خدمات ارائه دهند. به عنوان مثال بازار آنلاین «همینجا» یکی از خدمات این پلتفرم است. بازار اینترنتی محلی به عنوان مرجع جامع کسب و کار عمل می‌کند و فروشگاه‌ها و سازمان‌ها می‌توانند کالاها و خدمات خود را ثبت کرده و در اختیار شهروندان قرار دهند. 
وی در ادامه در مورد مزیت این فروشگاه نیز افزود: محلی بودن فروشگاه‌ها بر اساس هر شهر، قابلیت ایجاد فروشگاه اینترنتی برای مشاغل خانگی، داشتن فرآیند خرید اینترنتی بسیار ساده از هر فروشگاه با کمترین مصرف اینترنت، تخصیص یک سایت و یک اپلیکیشن به فروشگاه‌های ثبت شده، امکان داشتن فروشگاه اینترنتی مشارکتی و غیر مشارکتی از مزایای این فروشگاه اینترنتی است.
مدیرعامل شرکت پایشگر پایا پیوند فراداده پرداز، سیستم نوآوری اجتماعی حرفه‌ای پروسیس را تشریح کرد و گفت: این سیستم یک زیرساخت قدرتمند است که به عنوان یک پلتفرم انعطاف‌پذیر با معماری چند لایه و مناسب برای شهر هوشمند، طراحی و پیاده‌سازی شده است. اپلیکیشن‌های مختلف کاربردی در حوزه‌های کسب و کارهای خدماتی و فروشگاهی، سازمان‌ها، ادارات، آموزشگاه‌ها، دانشگاه‌ها و مدارس می‌توانند در این زیرساخت جامع به صورت یکپارچه قرار گیرند. هر شهروند فقط کافی است اپلیکیشن شهر هوشمند پروسیس را نصب کرده و با نقش‌های مختلف از خدمات الکترونیک و آنلاین در سازمان‌ها و کسب وکارهای مختلف شهر هوشمند بهره ببرد.
اکبرپور در مورد میزان استقبال از این پلتفرم گفت: در حوزه آموزش مجازی تعدادی از دانشگاه‌ها و مدارس از این زیرساخت استفاده می‌کنند. در حوزه کسب و کارها نیز اپلیکیشن بازار آنلاین «همینجا» در این زیر ساخت قرار داده شده است و مشاغل خدماتی و فروشگاهی در آن فعالیت تجاری انجام می‌دهند. تا امروز نزدیک به ۵۰ هزار کاربر،  بیش از ۲۰۰۰ کسب و کار و بیش از  ۵۰۰۰ کالا در این زیرساخت ثبت شده است.
وی در مورد استفاده این شرکت از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی نیز خاطرنشان کرد: برای نمونه‌سازی پلتفرم شهر هوشمند «پرسیس» مبلغ 93 میلیون تومان از صندوق نوآوری و شکوفایی تسهیلات قرض‌الحسنه دریافت کردیم و در حال حاضر قرارداد تسهیلات تجاری‌سازی به میزان 200 میلیون تومان را با صندوق نوآوری داریم که بخشی از آن دریافت شده است.
مدیرعامل شرکت پایشگر پایا پیوند فراداده پرداز در پایان درباره چشم‌انداز آینده این شرکت نیز گفت: در نظر داریم تا در تمامی شهرهای کشور این بستر را فراهم کرده و تمامی بازارهای محلی سطح کشور را به این پلتفرم متصل کنیم.