استفاده ۷۰ درصد از شهروندان از سامانه قم یار

به گزارش شهر نیوز، غلامرضا جانقربان در نشست خبری غیرحضوری که به مناسبت روز قم و با حضور سید مرتضی سقاییان نژاد شهردار قم برای پاسخگویی به سؤالات شهروندان و اصحاب رسانه برگزار شد به تشریح پروژه‌های حوزه شهرسازی در قم پرداخت و اظهار داشت:  بیش از 70 درصد شهروندان از سامانه قم یار استفاده کرده و 30 درصد از 70 درصد به‌صورت شخصی و از طریق موبایل درخواست خود را در سامانه ثبت کرده‌اند.

 جانقربان اقدامات انجام‌شده در محدوده مسجد مقدس جمکران را نیز موردبررسی قرارداد و مطرح کرد: محدوده مسجد مقدس جمکران با وسعتی برابر ۲۰۰ هکتار در نظر گرفته‌شده که در سال ۸۸ با الحاق به منطقه پنج به شهرداری قم تحویل داده‌شده است.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم رویکرد طرح تفصیلی شهر قم را در منطقه جمکران توسعه غیرمسکونی دانست و تأکید کرد: با توجه به طرح تفصیلی، این منطقه باید رویکردی مذهبی، فرهنگی داشته تا سرانه جمعیت آن افزایش پیدا نکند. رینگ دوم جمکران که از سال ۹۷ آغاز شد به طول ۱۰ کیلومتر به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

جانقربان در ادامه سامانه قم یار را مورد استقبال شهروندان دانست و گفت: یکی از تأکیدات شهردار قم ارائه خدمات الکترونیک به شهروندان بوده و با شیوع ویروس کرونا تکمیل سامانه قم یار سرعت بیشتری گرفت. با همکاری ۴۳ دفتر پیشخوان با شهرداری در حال حاضر و در مرحله دوم راه‌اندازی سامانه قم یار که از شهریورماه سال جاری کلید خورده، بیش از ۳۷ خدمت ارائه می‌شود.  بیش از ۷۰ درصد شهروندان از سامانه قم یار استفاده کرده و ۳۰ درصد از آنها هم به‌صورت شخصی و از طریق موبایل درخواست خود را در سامانه ثبت کرده‌اند.

وی تشکیل میز خدمت در مناطق را برای رفع مشکلات احتمالی شهروندان عنوان کرد و افزود: اعتماد مدیران به شهروندان و شهروندان به مدیریت شهری نخستین گام موفقیت در ارائه خدمات الکترونیک بوده و امیدواریم با رفع مشکلات سامانه نیاز به مراجعه حضوری شهروندان به مناطق نباشد.

جانقربان بازنگری در طرح جامع شهر را بعد از گذشت ۱۰ سال لازم دانست و تأکید کرد: خوشبختانه طرح تفصیلی شهر با چهار رویکرد حمل‌ونقل و شوراع، تراکم، پهنه‌بندی و کاربری و ضوابط تصویب نهایی و ابلاغ‌شده است. برنامه پنج‌ساله دوم برای افق ۱۴۰۴ با انطباق بر طرح تفصیلی در حال تدوین بوده و امیدواریم بسیاری از چالش‌های شهری ازجمله مساحت بافت تاریخی شهر در بازنگری طرح جامع و تدوین برنامه ۵ ساله دوم حل شود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری قم درخواست شهروندان برای توزیع عادلانه تراکم و سطح اشغال در مناطق را نیز مطرح کرد و ادامه داد: شهرداری قم با کاهش تراکم در مناطق جنوبی و افزایش آن به مناطق شمالی سعی در توزیع عادلانه ارزش‌افزوده در مناطق داشته اما متأسفانه در بعضی از موارد با تصویب شیوع نامه‌های ملی مانند کاهش ارتفاع ساختمان در شهرها مشکلاتی برای شهروندان و همچنین کاهش درامدهای شهرداری ایجاد می‌شود.