۸۴ هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه سواحل مکران

معاون اول رئیس جمهور گفت: ۶۸ پروژه با ۸۴ هزار میلیارد تومان اعتبار برای توسعه سواحل مکران در نظر گرفته شده و این در حالی است که کل اعتبارات کشور ۷۰ هزار میلیارد تومان است.

به گزارش ایرنا، اسحاق جهانگیری در نشست ستاد سواحل مکران که در چابهار با حضور وزاری راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهارداشت: سواحل مکران با توجه به توسعه نیروی انسانی این منطقه امکانپذیر و به توسعه پایدار منجر می‌شود.

وی گفت: ستاد سواحل مکران تغییراتی در آن اتفاق افتاد و ابتدا با دیدگاه استقرار نیروی دریایی در وزارت دفاع تشکیل شد و دبیرخانه آن هم در این وزارتخانه بود.

معاون اول رئیس جمهور گفت: اخیرا به یک جمع‌بندی رسیدیم که توسعه سواحل مکران را از وزارت دفاع به نهاد ریاست جمهوری منتقل کردیم و بعد به وزارت راه و شهرسازی دادیم چون این وزارتخانه نقش بزرگی در توسعه دارد.

جهانگیری اظهارداشت: یکی از کارهایی که باید در محدوده سواحل مکران انجام شود، شناسایی ظرفیت‌های دریا محور، کشاورزی، شیلات و صید است.

وی تصریح کرد: صدور مجوز صید یکی از الزامات است و باید وزارت جهادکشاورزی و سازمان شیلات ایران با همکاری هم هر چه سریعتر مسائل و مشکلات صید و صیادی را مرتفع کنند.

جهانگیری تصریح کرد: در ۹ ماهه سال جاری ۲۵ میلیون تن کالا وارد کشور شده و همین میزان نیز صادر شده است.


معاون اول رئیس جمهور گفت: ۳۰۰ میلیون دلار به راه آهن چابهار - زاهدان با پیشنهاد دولت و موافقت رهبر معظم انقلاب از صندوق توسعه ملی اختصاص پیدا کرده است.

جهانگیری گفت: ما خجالت می‌کشیم که مردم در صف گاز باشند و رسانه‌ها و تلویزیون نشان دهند که مردم در صف گاز هستند و این قابل تحمل نیست.

وی با اشاره به ساخت فرودگاه بین المللی چابهار گفت: برای فرودگاه کمی تحمل کنید و اختلافاتی که با دستگاه‌های مختلف پیش می‌آید طبیعی است و ما مسائل مربوط به این فرودگاه را پیگیری خواهیم کرد.

جهانگیری با اشاره به مشکلات مردم چابهار در زمینه آب آشامیدنی اظهارداشت: آبرسانی به شهر چابهار به هر شکل ممکن باید حل شود.

وی ادامه داد: در کنار آب دریا بودن و بدون آب واقعا سخت است و این مشکلات باید هرچه سریعتر توسط متولیان آب حل شود تا مردم در سختی و رنج نباشند.

معاون اول رییس جمهوری گفت: رییس جمهوری برای توسعه و راه‌اندازی مرز ریمدان خیلی تاکید داشتند و ما از طریق وزیر امورخارجه خیلی از مشکلات را مرتفع کرده و این مرز به طور رسمی افتتاح شد.

وی بیان کرد: پاکستان کشور مهمی است و توسعه روابط با این کشور برای ما حائز اهمیت است و در آینده‌ای نزدیک بازارچه مرزی پیشین نیز راه‌اندازی خواهد شد.

جهانگیری با بیان اینکه پرورش میگو می‌تواند تا ۳۰ هزار شغل ایجاد کند افزود: شرکت‌های بزرگ در بحث شیلات باید سرمایه‌گذاری کنند تا بتوان از ظرفیت‌های منطقه در راستای ایجاد اشتغال و درآمدزایی استفاده کرد.