توافق شهرداری و بنیاد تعاون درباره گود برج میلاد

مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت شورای شهر تهران درباره آخرین وضعیت گود برج میلاد تهران گفت: بنیاد تعاون با شهرداری توافق کرده است که این گود به شهرداری واگذار شود. شهرداری نیز موظف شده است که درازای هزینه ای که بنیاد کرده است هزینه های لازم را پرداخت کند.

به گزارش شهر، قدمت گود برج میلاد تهران به قدمت افتتاح اولین فاز برج میلاد در سال ۱۳۸۷ است. قرار بود در کنار برج میلاد برج دیگری ساخته شود اما این موضوع منتفی و پروژه ای به عنوان مرکز تجارت جهانی و هتل تعریف شد که سال ها در هاله ای از ابهام باقی مانده و گود برج میلاد تبدیل به یکی از گودهای پرخطر تهران شد.

شکرالله بنار، مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی شهرداری تهران پیش از این از ایمن سازی گود برج میلاد در آینده ای نزدیک به شهر خبر داده و با اشاره به ساماندهی گود برج میلاد گفته بود: بر اساس مصوبات هیات مدیره سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران و به توصیه نهادهای نظارتی مقرر شده تا قرارداد سازمان با شریک فعلی گود، به صورت توافقی فسخ و طی مراحل قانونی به مشارکت کننده جدیدی واگذار شود.

پیش از این نیز عبدالرضا گلپایگانی، معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران گفته بود توافقات با شریک که بنیاد تعاون ناجا به عنوان سازنده، انجام شده و مراحل تحویل در حال انجام است. با این حال بنیاد تعاون تعهد کرده که گود برج میلاد از نظر ایمنی مشکلی ندارد. اما شهرداری تهران به محض تحویل برنامه جدیدی برای گود دارد، پیش از این قرار بود سه هزار و ۵۰۰ متر بنای تجاری (تجارت جهانی) ساخته شود که هم از منظر شهرسازی مناسب نبود و هم با شرایط امروز اقتصاد کشور تطابق نداشت. لذا قرار است بناهایی با رویکرد اقتصاد مبتنی با فرهنگ مثلا برای ایجاد کاخ جشنواره، محل برگزاری حراج تهران و حتی توریسم درمانی ساخته شود.

بر همین اساس نیز به گفته گلپایگانی، براساس موافقت کمیسیون ماده ۵، قرار است تا این مجموعه به مرکز "دیپلماسی فرهنگی" پایتخت تبدیل شود.