ایرانشهر۱۴۰۰ منشور شهرهای کشور در سده آینده خواهد بود

معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در آستانه سده جدید و ورود به قرن پانزدهم، ضرورت در تغییر نگاه مدیران شهری را امری انکارناپذیر برشمرد و افزود: "ایرانشهر ۱۴۰۰" منشور پیشرفت و توسعه شهرهای کشور در سده پیش رو خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ، مهدی جمالی نژاد که هشتم آبان ماه در نشست ویدیوکنفرانس مدیران کل دفاتر امور شهری و شوراهای استانداری سخن می گفت، تصریح کرد: عزم ها یمان را جذب کرده ایم تا با تحقق روستاهای قوی، محلات قوی و شهرهای قوی انشاالله، کشوری قوی و دانش پایه را رقم زنیم.

معاون عمرانی وزیر کشور در ادامه با اشاره به در پیش بودن دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، بر گرامیداشت مطلوب این مناسبت در شهرها با محوریت شهرداری ها و شوراها و نقش آفرینی مردم تاکید نمود و تصریح کرد: گزارش اقدامات مدیریت شهری و بهره برداری از پروژه های شهرداری ها باید در آخرین دهه فجر دولت دوازدهم و شورا و شهرداری پنجم تحت نظارت استانداری ها و بهره گیری از ظرفیتهای رسانه ها به طور مطلوبی به آگاهی عموم شهروندان و سازمان ها و دستگاه ها برسد تا افکار عمومی از میزان و حجم بالای اقدامات و پروژه های خانواده بزرگ مدیریت شهری مطلع شوند.

وی همچنین بر رعایت دستورالعمل های ابلاغی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و ستاد مقابله با کرونا در زمینه گرامیداشت برنامه های مختلف دهه فجر در شهرها و افتتاح پروژه های مدیریت شهری تاکید نمود و گفت: انتظار می رود اهم اقدامات مدیریت شهری با استفاده از فضای مجازی و با نظارت و هماهنگی دفاتر شهری و شوراهای استانداری ها، اطلاع رسانی شود.

رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور همچنین از دفاتر امور شهری و شوراهای استانداری ها خواست تا بر نحوه بودجه بندی شهرداری ها برای سال آینده نظارت های لازم را به عمل آورند تا ضمن رعایت بخشنامه بودجه شهرداری ها که ازسوی این سازمان به استانها ابلاغ شده، احکام موردنیاز شهر و شهرداری ها در لایحه بودجه سال 1400 آنها درج شود.
وی همچنین از پی گیری های مستمر وزارت کشور و سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور برای رفع مشکلات اداری و استخدامی کارکنان شهرداری ها در مجلس و دولت در آینده خبر داد.

جمالی نژاد در ادامه تاکید کرد: شهرداریها و شوراها در فاصله زمانی باقی مانده تا پایان فعالیت شوراهای پنجم می بایستی برای اجرایی شدن برنامه ها و پروژه های مصوب تلاش مضاعفی نمایند و دفاتر امور شهری و شوراهای استانداری ها هم باید در این زمینه نظارت های مستمر را به عمل آورند.

وی اضافه کرد: شهرداری ها و شوراها با توجه به اینکه در سال آخر فعالیت خود هستند، باید تجربیات، اقدامات و برنامه ها را به نحو مناسب و شفافی در اختیار شورا و شهرداری های آینده قرار دهند تا خللی در اداره شهر و برنامه ریزی ها و خدمت رسانی به مردم صورت نگیرد و دفاتر امور شهری و شوراهای استانداری ها با توجه به وظایف خود در قبال مدیریت شهری باید در این زمینه اقدامات نظارتی و حمایتی را به عمل آورند.

جمالی نژاد همچنین با اشاره به اینکه در آستانه ورود به سده جدیدی هستیم، گفت: به منظور حرکت هدفمند مدیریت شهری و روستایی در قرن جدید و با توجه به اینکه ورود به سده جدید باید با تغییر بنیادین در رویکردهای اداره امور شهرها و روستاهای کشور همراه باشد تا با بهره گیری از رویکرد محله قوی، روستای قوی، شهر قوی؛ ایران قوی را محقق کنیم.

وی همچنین با اشاره به وقوع سیل در ابتدای سال 98 که 25 استان کشور را درگیر کرد، بر آمادگی حداکثری شهرداری ها برای مقابله با وقوع احتمالی سیل و آب گرفتگی معابر و همچنین افزایش تاب آوری شهرها با بهره گیری از تجربیات موجود تاکید نمود.

جمالی نژاد همچنین با اشاره به ضرورت گرامی داشت شایسته هفته منابع طبیعی و روز درختکاری توسط شهرداری ها در اسفندماه بر برنامه ریزی برای مشارکت حداکثری تمامی اقشار مردم و سازمان های مردن نهاد با رعایت پروتکل های بهداشتی به این مناسبت تاکید نمود.

شایان ذکر است در این نشست آخرین برنامه ها و اقدامات سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در حوزه های مختلف کاری شهرداری ها از سوی معاون امور شهرداری ها و جمعی از مدیران کل این سازمان تشریح و به پرسش ها و مسایل طرح شده پاسخ داده شد. همچنین دبیران نشست های منطقه ای پنج گانه مدیران کل دفاتر امور شهری و شوراهای استانداری ها نیز گزارشی از تشکیل این نشست ها و موضوعات طرح شده و پیشنهادها و راهکارهای اجرایی در آنها بیان نمودند.