فراکسیون شهری مجلس فرصتی برای مدیریت شهری

به گزارش پایگاه خبری شهر پیروز حناچی، شهردار تهران در جلسه بررسی طرح جامع مدیریت شهری و روستایی گفت: این قانون در زمانی تصویب شده است که ایران کلانشهری نداشت و معضلاتی که امروز در کلانشهرها با آن مواجه اند در این قانون تعیین تکلیف نشده است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در موضوع کمیسیون ماده ۱۰۰ اگر بخواهیم سفت و سخت فقط قلع و قمع کنیم، با اعتراضات مردم مواجه می شویم. همچنانکه دو مورد خودسوزی در مقابل شهرداری مربوط به آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ بود و ممکن است اعمال فشار بیشتر در کمیسیون ماده ۱۰۰ عکس‌العمل‌های بیشتری را به همراه داشته باشد.

حناچی گفت: لازم است با نمایندگان مجلس به صورت جدی تر در تعامل باشیم و مطالعاتی که در بخشهای مختلف شهرداری بخصوص در مرکز مطالعات انجام شده را به دست نمایندگان و مرکز پژوهش ها برسانیم و در جلسات مشترک با دست پر حاضر شویم تا در روند تصویب این طرح تاثیرگذاری داشته باشیم. تجربه نشان داده است که دولت معمولاً با کلیات طرح هایی که به تغییر وظایف و اختیارات مدیریت شهری مربوط می‌شود، مخالفتی ندارد اما وقتی این تغییرات به وظایف و اختیارات بخش ها و دستگاه ها می رسد مخالفت ها شروع می شود. وجود قویترین فراکسیون مجلس که فراکسیون شهر است، با ۱۷۰ نماینده و تجربه مدیریت شهری رئیس مجلس می تواند یک فرصت برای ما باشد که بتوانیم در این زمینه بهتر فعال باشیم.

شهردار تهران همچنین یکی از ایرادات طرح را مواد زیاد آن دانست و گفت: به نظر من قانون باید موجز؛ مختصر و محکم باشد. اما این طرح مفصل است و حدود ۲۰۰ ماده دارد ضمن اینکه ممکن است در صورت جدی شدن این طرح دولت لایحه ای در این زمینه ارائه کنند.

در این مراسم محمدرضا جمالی نژاد، رئیس سازمان شهرداریهای وزارت کشور هم از ظرفیت بالای مجلس یازدهم گفت و افزود: نمایندگان مجلس یازدهم نسبت به مجالس قبل تجربه و دغدغه بیشتری در حوزه مدیریت شهری دارند و این برای ما یک فرصت است که بتوانیم اصلاحات لازم در قوانین مدیریت شهری را انجام دهیم.

در این جلسه تعدادی از مدیران شهری از جمله عبدالرضا گلپایگانی معاون معماری و شهرسازی ، محمد حسین بوچانی رئیس مرکز مطالعات شهرداری تهران، علی نوذرپور شهردار منطقه ۲۲ و تعدادی از مدیران سازمان شهرداریهای وزارت کشور حضور داشتند و به اظهار نظر در این باره پرداختند.