کاهش ۴ دقیقه‌ای سرفاصله مترو با واگن‌های جدید در اصفهان

رئیس کمیسیون پایش، نظارت و پیگیری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: خودروهای عمومی و خدمات شهری با هماهنگی پالایشگاه اصفهان، برای سوخت خود از گازوئیل ویژه استفاده می‌کنند که میزان گوگرد محلول در آن بسیار پایین‌تر است و میزان آلایندگی آن برای خودروهای داخل شهر مناسب است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، فتح‌الله معین در یک گفت‌وگوی زنده تلویزیونی با اشاره به اقدامات مدیریت شهری برای بهبود وضعیت آلودگی هوا افزود: شهرداری با همکاری دانشگاه صنعتی و دانشگاه اصفهان مطالعات جامعی را در مورد منشأ آلودگی‌ها انجام داد و در این مطالعه مشخص شد که بیش از ۳۰ درصد آن از برخی واحدهای صنعتی اصفهان است که باعث انتشار گازهای آلاینده و ذرات معلق در هوای شهر می‌شوند.

وی تاکید کرد: بخشی از این آلودگی هم مربوط به ناوگان حمل و نقل است؛ هر چند که در اصفهان بنزین یورو پنج و یورو چهار استفاده می‌شود که میزان آلایندگی آن‌ها نسبت به سایر سوخت‌ها پایین‌تر است و میزان انتشار سرب کاهش چشمگیری داشته است.

معین اضافه کرد: خودروهای عمومی و خدمات شهری با هماهنگی پالایشگاه اصفهان برای سوخت خود از گازوئیل ویژه استفاده می‌کنند که میزان گوگرد محلول درآن بسیار پایین‌تر است و میزان آلایندگی آن برای خودروهای داخل شهر مناسب است.

رئیس کمیسیون پایش، نظارت و پیگیری شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: مدیریت شهری هزینه‌های زیادی را صرف ارتقای متروی اصفهان کرد تا میزان پذیرش مسافری در آن بالا رود اما به دلیل شیوع کرونا در حال حاضر با کاهش چشمگیر تعداد مسافران روبه‌رو شده است.

معین اضافه کرد: با خرید دو رام قطار شهری که هر کدام دارای پنج واگن است سر فاصله حرکت قطارها از ۱۲ دقیقه به هشت دقیقه کاهش خواهد یافت.

وی با اشاره به میزان بودجه‌های مصرفی در سال‌های اخیر برای مترو اصفهان افزود: ۲۹۲ میلیارد تومان در سال ۹۶، ، ۱۵۱ میلیارد تومان در سال ۹۷ و در سال ۹۸ حدود ۱۰۰ میلیارد تومان و در سال جاری ۷۳ میلیارد تومان به جز خرید واگن برای رفع اشکالات و بهره برداری مطلوب از خط یک مترو هزینه شده است.

رئیس کمیسیون پایش، نظارت و پیگیری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: به جرأت می‌توان گفت که اصفهان در بخش ناوگان اتوبوسرانی از نظر بهینه سازی خطوط، خرید اتوبوس‌های جدید، نوسازی و جوان سازی ناوگان حمل و نقل در بین مراکز استان‌ها جایگاه اول را دارد.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری ۳۰۰ میلیارد تومان صرف هزینه خرید اتوبوس‌های جدید شده، افزود: اینها بخشی از اقداماتی است که مدیریت شهری برای جلوگیری از آلایندگی بخش حمل و نقل انجام داده است.

معین با اشاره به اقدام دیگر مدیریت شهری برای کاهش آلودگی هوا، افزود: با تمام قوا برای توسعه فضای سبز شهری تلاش شده است تا بتوانیم ارتقای کیفی آن را شاهد باشیم.

رئیس کمیسیون پایش، نظارت و پیگیری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: پروژه سالن اجلاس از پروژه‌هایی است که قرار بود با کمک دولت به سرانجام برسد اما از سوی دولت اعتباری در این زمینه پرداخت نشد و حتی این موضوع در مجلس شورای اسلامی مطرح شد.

معین با اشاره به میزان مبالغی که صرف اجرای پروژه سالن اجلاس سران شده، افزود: در سال ۹۹ این پروژه ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب داشته که این اعتبار برای اجرای آن هزینه شده است و با توجه به پیشرفت فیزیکی ساخت این سالن پیش‌بینی می‌شود که در سال ۱۴۰۰ بتوانیم از آن استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: جمع اعتباراتی که از سال ۹۰ تاکنون برای سالن اجلاس و فضای سبز آن پرداخت شده، بیش از یک هزار میلیارد تومان بوده است.

رئیس کمیسیون پایش، نظارت و پیگیری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: هدف از تأسیس این مرکز این بود تا کنفرانس سران غیرمتعهدها در اینجا برگزار شود به این دلیل که در کشور از این نوع مراکز بین المللی به جز در تهران نمونه‌ای نیست، مسئولان کشوری دنبال ایجاد مرکز دیگری برای برپایی اجلاس‌های جهانی و بین‌الملی بودند که اصفهان انتخاب شد.

وی افزود: اصفهان به این دلیل برای ساخت سالن اجلاس انتخاب شد که یک شهر گردشگری و تاریخی است و همچنین یکی از مراکز صنایع دستی کشور است که می‌تواند تمام جوانب اجلاس را رونق دهد. مرکز این پروژه دارای سالن‌های متعددی است که می‌توان همایش‌های علمی نیز در آن برگزار کرد و در مجموع وضعیت مناسبی را برای رونق اقتصادی شهروندان اصفهان ایجاد کند.