ارائه لایحه نحوه مشارکت و حمایت از دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی

یک فوریت ارائه لایحه نحوه مشارکت و حمایت از دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی در جلسه امروز شورای شهر به تصویب رسید.


به نقل از مهر، دو فوریت طرح «الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه نحوه مشارکت و حمایت از دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی» صبح امروز در جلسه علنی شورای شهر مورد بررسی قرار گرفت.

مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران در دفاع از این طرح گفت: مجمع شهرداران آسیایی(Asian Mayors Forum) با پیشنهاد شهرداری تهران و استقبال و مشارکت شهرداران، اعضای شوراها و انجمن‌های شهری، مدیران ارشد شهری و محلی از سراسر آسیا، با حمایت مجمع پارلمان‌های آسیایی(APA) و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با هدف ایجاد بستر لازم برای تقویت و توسعه روابط، تعاملات و همکاری‌های فنی، تخصصی، فرهنگی و اقتصادی بین المللی میان شهرداران و مقامات محلی شهرهای آسیایی، تاسیس و با تصویب اعضا، دبیرخانه دائمی آن در شهر تهران مستقر شده است.

وی افزود: مبتنی بر اهداف و آرمان‌های شهرداران و مقامات شهری شرکت کننده در اولین اجلاس مجمع در تهران (۲۰۰۸) و نیز در چارچوب اساسنامه مصوب در اجلاس استانبول (۲۰۱۱) و اصلاحات بعدی آن در اجلاس شهر غازی انت پ(۲۰۱۸)، مجمع شهرداران آسیایی یک موسسه بین المللی غیر دولتی و غیرانتفاعی با اهداف و آرمان‌های خیرخواهانه است که دستیابی به این اهداف و آرمان‌ها، مستلزم مشارکت و فعالیت داوطلبانه و موثر همه اعضا به ویژه شهر تهران به عنوان پیشنهاد دهنده، بنیانگذار و میزبان دبیرخانه دائمی مجمع است.

فراهانی ادامه داد: در سال ۱۳۸۷ شهرداری تهران با ارائه لایحه مجوز تامین اعتبار برگزاری اولین اجلاس شهرداران آسیایی از شورای اسلامی شهر تهران مجوز را دریافت کرده است. این طرح به منظور شفاف نمودن نحوه مشارکت و حمایت شهرداری تهران از دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی با قید یک فوریت و ماهیت الزام به ارائه از سوی شهرداری تنظیم و تقدیم هیئت رئیسه محترم شورا شده است.

عضو شورای شهر تهران در پایان عنوان کرد: از شما همکاران عزیز تقاضا دارم با رای به فوریت طرح زمینه ایجاد شفافیت مالی و عملکردی شهرداری تهران در مشارکت و حمایت از این مجمع را فراهم کنید.

گفتنی است طرح «الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه نحوه مشارکت و حمایت از دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی» با ۱۶ رای موافق به تصویب شورای شهر تهران رسید.

حجت نظری در مخالفت با این طرح گفت: چطور شهرداری تهران مبدع این مجمع بوده و حالا که می‌خواهیم ادامه دهد می‌گوید مستند قانونی ندارم، چطور تا به حال بدون قانون، این مجمع را اداره می کرده است.

وی ادامه داد: در متن ماده واحده می‌گوییم شهرداری لایحه بیاورد. اگر اراده شهرداری بر این بود که تا به حال لایحه آورده بود.

عضو شورای شهر تهران یادآور شد: برای تصویب قانونی این موضوع لازم است که نهادهای ذی ربط مثل وزارت خارجه هم آن‌را بررسی و تایید کنند ضمن اینکه باید بررسی شود در این شرایط موجود اقتصادی این مجمع به شهرداری کمکی هم می‌کند یا صرف برگزاری همایش است.

زهرا نژاد بهرام با تاکید بر اینکه متن قانونی وجود نداشته فوریت آن‌را لازم دانست و گفت: تهران یک شهر جهانی است و فراتر از چارچوب‌های ملی حرکت می‌کند و مرکزیت منطقه است.

وی ادامه داد: این مجمع با هماهنگی وزارت خارجه، اجلاس هایش برگزار می‌شود و علاوه بر اینکه تجارب مشترک مورد بررسی قرار می‌گیرد.

عضو هیات رئیسه شورای شهر با بیان اینکه ویروس کرونا ما را به این نتیجه رسانده که نشان از ارتباط جدی شهرهاست و اینکه ما در جهان به تنهایی زندگی نمی‌کنیم و لازم است ارتباطات قوی داشته باشیم.

زهرا صدراعظم نوری با اشاره به اینکه سالهاست شهرداری هزینه کرده و دبیرخانه‌ای تشکیل شده و تبادلاتی داشته‌اند گفت: بهتر نیست که الان گزارشی شهرداری ارائه دهد تا ببینم در چه وضعیتی است، اگر روند قانونی بوده ادامه می‌یابد اگر غیرقانونی بوده است جای سوال است.

محسن هاشمی یادآور شد: شهرداری با فوریت خواسته که مطرح شود.

مجید فراهانی گفت: در ماده ۴ فصل اول برنامه سوم توسعه شهر تهران توسعه دیپلماسی شهری و ایجاد برند شهری تهران را خودمان تصویب کرده‌ایم، در برنامه تهران ۱۴۰۰ هم بر آن تاکید شده است و هم در سند چشم انداز جمهوری اسلامی برای شهر تهران ارتباطات بین المللی به عنوان پایتخت آمده و هم مصوبات مجلس و اسناد بین المللی لحاظ شده است، شهرداری باید لایحه‌ای بیاورد تا همه ابعاد این فعالیت دیده شود.