دو حوضچه تبخیر شیرابه در همدان افتتاح شد

بابک مهدی‌آزاد سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان با اشاره به افتتاح دو حوضچه تبخیر شیرابه اظهار کرد: به طور متوسط به ازای هر تن زباله ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم شیرابه تولید می شود که در شهرها و مناطق مختلف به سبب شرایط آب و هوایی و نوع تغذیه افراد با هم متفاوت است.

به گزارش ایسنا، وی تصریح کرد: شیرابه جزء ذات زباله است و زباله بدون شیرابه نخواهد بود؛ به عنوان مثال پوست میوه رطوبت فراوانی دارد که تبدیل به شیرابه می شود اما باید فرهنگسازی صورت بگیرد تا زباله با رطوبت کمتری از منازل خارج شود. مردم اجازه نمی دهند آب زباله تخلیه شود و با آب ظرف ها را تمیز می کنند اما باید بدانند شیرابه یک عامل اسیدی بوده و برای محیط زیست بسیار مضر است.

وی با اشاره به اینکه در ایران روش هایی برای تصفیه شیرابه ها وجود دارد که فقط پاسخگوی حجم یک و نیم مترمکعب است که بسیار کم است، بیان کرد: کمتر شهری در مسئله تصفیه شیرابه ها ورود کرده اما در همدان طی چند روز آینده دو حوضچه مهندسی با روش تبخیر شیرابه افتتاح خواهیم کرد.

شیرابه‌های ناشی از زباله‌ها خطری جدی برای خاک، آب و منابع زیرزمینی ما به شمار می‌رود. شیرابه‌ای که از زباله های رها شده سرازیر می‌شود، به زمین نفوذ می‌کند و سفره‌های آب زیرزمینی را آلوده خواهد کرد. همچنین شیرابه‌ها در زمان بارش باران با روان‌آب‌ها همراه می‌شوند و آب‌های سطح زمین را نیز درگیر می‌کنند که این شیرابه‌ها ممکن است حاوی مواد شیمیایی و به ویژه فلزات سنگین باشد که برای سلامتی انسان هم بسیار مضر است.