اولویت مدیریت شهری ساخت اتوبان نیست

رویکرد جدید حوزه معاونت فنی و عمرانی براساس درخواست شورای شهر تهران و دستورات شهردار تهران، انسان محوری است؛ یعنی تبدیل یک شهر خودرو محور به یک شهر انسان محور.


به نقل از شهر، صفا صبوری دیلمی، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در نشست خبری درباره مکان برگزاری این نشست یعنی مرکز همایش‌های رازی، توضیح داد: مرکز همایش‌های رازی در کنار قدیمی ترین برج تهران قرار گرفته است. از سال ۱۳۷۲ پروژه مذکور  طراحی و طی این سال‌ها به آرامی ساخته شده است. اقدامات باقی مانده عمرانی این پروژه در زمان تحویل بسیار زیاد بود اما دوره پنجم مدیریت شهری آن را تکمیل کرد. مرکز همایش‌های رازی از نظر ابعاد، کارکرد و تعداد گنجایش مشابه مرکز همایش‌ برج میلاد است.

او با بیان اینکه اتمام پروژه‌های نیمه کاره یکی از اولویت‌های مهم معاونت فنی و عمرانی در دوره پنجم مدیریت شهری بود، افزود: در این دوره تقریباً تمام‌ پروژه‌های نیمه کاره به اتمام رسید و تنها دو پروژه نیمه کاره باقی مانده که در سال ۱۴۰۰ به پایان خواهند رسید.

صبوری دیلمی در ادامه بیان کرد: رویکرد جدید حوزه معاونت فنی و عمرانی براساس درخواست شورای شهر تهران و دستورات شهردار تهران، رویکرد انسان محوری است؛ یعنی تبدیل یک شهر خودرو محور به یک شهر انسان محور.

به گفته معاون شهردار تهران طی این سال ها ۸۰۰ دستگاه پل سواره رو و ۵۵۰ کیلومتر بزرگراه برای سرعت بخشیدن به حرکت خودروها ساخته شده است. طی این سال‌ها فضاها از پیاده‌گرفته شده و به خودرو اضافه شده است. بسیاری از کشورهای مطرح به این نتیجه رسیده‌اند که اگر بخشی از بزرگراه‌ها ساخته نمی‌شد زندگی در شهر بهتر بود. زمانی‌ که بزرگراه در شهر ساخته می‌شود انسان‌ها ترغیب به استفاده از خودروی شخضی می‌شوند اما زمانی که نباشد شهروندان از حمل‌ونقل عمومی و پاک استفاده می‌کنند.

او ضمن اشاره به طرح ساخت ۵۰۰ کیلومتر مسیر پیاده راه در سال جاری، گفت: زیر نقشه پیاده راه‌های تهران را ۶ معاون شهردار تهران امضا کرده‌اند. تاکنون چنین وفاقی در مدیریت شهری نبوده است.

صبوری دیلمی درباره پروژه باغ راه حضرت زهرا (س)- شارباغ-، توضیح داد: دو ماه از آغاز عملیات اجرایی این باغ راه می‌گذرد. این پروژه در دنیا کم نظیر است. مردمی که در محلات پر تراکم و فقیر جنوبی پایتخت، از راه آهن آسیب دیده بودند. ریل راه آهن تهران-تبریز از سال ۱۳۹۱  به طول ۹کیلومتر از روی زمین حذف و به زیر زمین برده شد. درنهایت روی زمین ۵۴ هکتار باغ ایجاد شد. محلات کناری این زمین از جمله یافت آباد و امامزاده حسن از نظر سرانه ها بسیار محدود هستند. در این سال ها  آسیب های اجتماعی بسیاری در این فضاهای رها شده شکل گرفته بود که طی یک همکاری جدی مدیریت شهری با وزارت راه و شهرسازی و راه آهن، مقرر شد این فضا به یک باغ راه تبدیل شود. هیچ فضای تجاری در این فضا طراحی نشده و این ۵۴ هکتار فقط به ساکنان محله سرویس دهی تفریحی، ورزشی و ... خواهد داد. دیگر اولویت مدیریت شهری ساخت اتوبان و مگا پروژه‌ها نیست البته ما براساس برنامه پنج ساله سوم پیش خواهیم رفت.

معاون شهردار تهران در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه حجم خودروها روزانه درحال افزایش است، چگونه مدیریت شهری قرار است انسان محوری را بر ساخت بزرگراه‌ها اولویت قرار دهد، گفت: بزرگراه سازی برای تهران لازم است اما کافی نیست. شهر تهران یک برنامه جامع و یک طرح تفصیلی دارد که براین اساس ابعاد خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و مقدار ساخت آن‌ها مشخص است. طی صد سال گذشته برای ساخت پل‌های سواره رو، هزینه‌های هنگفتی خرج شده است که باید برای پل های عابر پیاده هم همین میزان هزینه کرد. یک دوره‌ای برای خودروها زیاد کار شد اما الان قصد داریم که وزن ساخت پیاده راه سازی، حمل‌ونقل عمومی و انسان‌محوری را افزایش دهیم. اولویت مدیریت شهری اجرای پروژه های حمل و نقل عمومی و سپس پروژه هایی ست که ایمنی و راحتی انسان ها تضمین می‌کند.

او در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه مشکل کانال فرحزاد واقع در مرزداران چه زمانی حل می‌شود، گفت: مردم بیش از یک دهه با عدم هماهنگی مدیریت شهری و سازمان آب منطقه با مساله کانال فرحزاد مواجه هستند. در سطح عالی جلسه‌ای با سازمان آب منطقه برگزار و مشکل حل شد. درنهایت قرار شد که معاونت فنی و عمرانی  نقشه برداری انجام دهد و نقشه حریم و بستر جدید برای کانال فرحزاد را به سازمان آب ارسال کند. در چند ماه آینده خبرهای خوشی برای ساکنان این محله داریم.

صبوری دیلمی در پاسخ به این پرسش که اعضای شورای شهر معتقد هستند قراردادهای شهرداری شفاف نیستند، گفت:همه پروژه‌ها براساس مناقصه عمومی بوده و اطلاعات آن همه جا وجود دارد. موضوعی که محمد جواد حق شناس اعلام کرد برای قراردادهای سه سال گذشته نبوده است.  در ابتدا ما هزار و ۱۰۰ پیمانکار داشتیم اما پس از مناقصه‌های عمومی ۶۰۰ پیمانکار جدید اضافه شده و درحال حاضر ۱۷۰۰ پیمانکار هستند. ضمن اینکه قراردادهای منعقد شده در سال‌ جاری و ۱۴۰۰ روی سامانه شفافیت قرار خواهد گرفت. یکی از شفاف‌ترین مجموعه‌های مدیریت شهری در حوزه مالی، معاونت فنی و عمرانی است.

به گفته معاون شهردار تهران؛ سازمان محیط زیست با اجرای بزرگراه شهید شوشتری مخالفت کرده و این پروژه پشت این مخالفت متوقف شده است.

صبوری دیلمی درباره زیرگذر گلوبندک بیان کرد: ایستگاه مترو ۱۵ خرداد جزو اولین ایستگاه‌های مترو است که دارای آسانسور و پله برقی نیست. اما در پروژه زیر گذر این مشکل برطرف شده است. دلیل عدم افتتاح قسمت غربی آن دریافت استاندارد آسانسور است. ایمنی و جان مردم در این دوره از هرچیزی برای مدیریت شهری مهم‌تر است.

او ضمن اشاره به وجود  ۷ رودخانه در شهر تهران، بیان کرد: درحال حاضر حتی در میدان آزادی هم آب گرفتگی وجود ندارد.