تولید ۱۵۳ مگاوات انرژی خورشیدی در نیروگاه‌های شمال تهران

معاون شهردار منطقه یک گفت: شهرداری منطقه یک به منظور کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و آلودگی هوا با احداث ۶ نیروگاه خورشیدی اقدام به تولید سالانه، ۱۵۳ مگاوات برق نموده است.


به نقل از مهر، مانی جعفریان معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری این منطقه با اعلام خبر فوق اظهار کرد: منطقه یک تهران از پتانسیل قابل توجهی برای بهره گیری انرژی‌های تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشیدی برخوردار است و به کارگیری این نوع از انرژی‌ها راهکار مناسبی برای غلبه بر معضلات محیط زیستی است.

او با اشاره به بهره برداری از ساختمان مرکز تحقیقات انرژی‌های تجدید پذیر و افتتاح نیروگاه‌های خورشیدی در سطح منطقه افزود: منطقه یک باهدف تولید قسمتی از نیاز مصرفی برق ساختمانهای خود تا انتهای سال ۹۸ اقدام به احداث ۴ نیروگاه با توان مجموعاً ۴۵ کیلووات نموده و در سال ۹۹ با افتتاح ۲ نیروگاه دیگرمجموع توان نیروگاههای خود را به ۸۵ کیلووات رسانده است.

جعفریان تصریح کرد: نیروگاه‌های فتوولتاییک در کشور ایران با توجه به اهمیت بالای تولید انرژی و شرایط بی نظیر تابش خورشید نسبت به سایر کشورها پتانسیل بالایی در خصوص انرژی خورشیدی داراست به طوری که این نیروگاه‌ها سالانه قادر به تولید ۱۵۳ مگاوات برق بوده که ۱۴ درصد برق مصرفی ساختمانها را تأمین نموده و از طرفی از انتشارسالانه ۱۵۰ تن گاز co2 در هوا جلوگیری می‌کند.

معاون شهردار منطقه یک با معرفی مرکز تحقیقات انرژی‌های تجدید پذیر واقع در بوستان نیلوفر به عنوان اولین ساختمان انرژی کشور براساس معماری پایدار و با امکانات ۲۰ کیلووات نیروگاه متصل به شبکه (ongrid) ،دیوار استرامیت، دیوار ترومب، خشک کن خورشیدی، اجاق خورشیدی، تصفیه آب خورشیدی، گلخانه خورشیدی، توربین بادی، بادگیر وآبگرمکن خورشیدی گفت: این مجموعه در سال ۸۶ طراحی و پذیرای ۳ هزار و ۲۰۰ نفر ساعت علاقمندان، دانشجویان و دانش آموزان است که از ساختمان بازدید و با انرژی‌های تجدید پذیر آشنا می‌شوند.

این مقام مسئول افزود: در این مرکز دوره‌های مختلفی از جمله طراحی سیستم‌های فتوولتاییک، نصب و تعمیر آبگرمکن های خورشیدی و اینورتر خورشیدی، توربین‌های بادی و.. جهت توانمندسازی نیروی انسانی متخصص در حوزه مرتبط و اجرای سیاستها و برنامه‌های ترویجی و گسترش دانش فناوری انرژی‌های تجدید پذیر با استانداردهای سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با صدور گواهینامه مهارت بین المللی با قابلیت ترجمه در ۱۸۶ کشور برگزار می‌شود.