عدم موفقیت «کلانشهر الگو» بدون توجه به ارزش های مشترک

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران برنامه‌های آینده و اولویت‌های این معاونت را تشریح کرد و گفت: بدون شک در دوره‌های مختلف مدیریت شهری همواره ارزش‌های بنیادی مشترک بوده است.

عبدالرضا گلپایگانی با بیان اینکه اجرای برنامه‌ها در شهرداری تهران نیاز به همکاری همه جانبه مدیران شهرداری دارد، اظهار کرد: مجموعه شهرداری تهران در بستر پایتخت و کلان شهر تهران مجموعه بسیار گسترده و پیچیده‌ای است. اقدامات برای اجرای برنامه‌ها در شهرداری نیاز به یک نظم منسجم، همه جانبه و وفاق بین مدیران شهرداری دارد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با اشاره به اینکه برنامه‌ای موفق است که برای عملیاتی کردن اجزای آن، تمام مدیران شهری تلاش همه جانبه داشته باشند، افزود: زمانی که به مدیریت جدید شهری پا گذاشتیم باید با هماهنگی با سایر معاونت‌ها، در راستای چشم‌انداز و اهداف کلان شهر تهران حرکت کنیم.

وی با اشاره به موضوعات مهم که مد نظر مدیریت شهری است عنوان کرد: بدون شک در دوره‌های مختلف مدیریت شهری همواره ارزش‌های بنیادی مشترک بوده است. وقتی موضوع «تهران شهری برای همه» یا «شهری به عنوان کلان‌شهری نمونه در جهان اسلام» مطرح و حتماً جنبه‌های مختلفی مانند ارزش عدالت اجتماعی مدنظر است. «کلان شهر الگو» بدون توجه به این موضوعات موفق نخواهد بود. شناختی که از شهردار تهران وجود دارد و برنامه‌هایی که ارائه کرده این موضوعات حائز اهمیت را به عنوان یکی از ارکان مهم مورد توجه قرار داده است.

گلپایگانی در ادامه گفت: مطابق شناختی که در بیش از ۳۰ ماه حاصل شده چالش‌هایی در تهران وجود دارد و هماهنگی‌هایی که بیرون از مجموعه شهرداری در سایر نهادها وجود داشته به کمک مدیریت جدید شهری خواهد آمد و نفس جدیدی به شهر می‌دمد. از سوی دیگر اقدامات بنیادی نیز تداوم خواهد داشت. در شهرداری پرسنل، کارشناسان و غیره باید با هم کار را پیش ببرند. خوشبختانه به نظر می‌رسد همکاری خوبی بین مجلس شورای اسلامی، دولت، شهرداری و شورای شهر تهران پیش رو است و امیدوارم مجموعه تلاشگر شهرداری نقش خود را به خوبی ایفا کند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران درباره اقدامات کوتاه مدت این معاونت در راستای تحقق شعار تهران الگوی جهان اسلام، تصریح کرد: برنامه‌هایی که به عنوان اولویت می‌توان به آنها اشاره کرد؛ در وهله اول کاهش زمان صدور پروانه ساختمانی است که در این زمینه در مناطق ۲۲ گانه آسیب شناسی انجام شده و زمان آن رسیده که برنامه تدوین شده به مرحله اجرا برسد. در قدم دوم، موضوع تراکم ساختمانی، خط آسمان و ساماندهی مجدد طبقات در شهر تهران در اولویت است که تغییرات کارشناسانه در این زمینه‌ها به سمت بنیادهای شهرسازانه تری پیش می‌رود. در مرحله آخر خدمات شهری، حمل و نقل عمومی و وضعیت جمعیت ساکن در هر بلوک شهری از جمله موضوعاتی است که در اولویت طرح‌های شهری قرار خواهد گرفت.