بهبود کیفیت هوای تهران در نیمه نخست تابستان امسال نسبت به پارسال

امسال شاهد کاهش آلاینده ازن و افزایش ذرات معلق هوای تهران در نیمه نخست تابستان بوده ایم و طولانی‌ترین دوره تداوم آلودگی ۹ روز بوده که در مدت مشابه سال گذشته، این دوره ۱۰ روزه بوده است.


به نقل از مهر، بر اساس گزارش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران از نیمه اول تابستان سال جاری (اول تیر تا ۱۵ مرداد)، هوای پایتخت در این بازه زمانی، ۱۷ روز آلوده (شامل ۱۶ روز در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس و یک روز در وضعیت ناسالم برای عموم جامعه) قرار داشت و شرایط قابل قبول نیز در ۲۹ روز مشاهده شد. این در حالی است که کیفیت هوا در مدت مشابه سال گذشته پایین‌تر بود و ۲۷ روز آلوده (شامل ۲۵ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۲ روز ناسالم برای عموم جامعه) در این دوره ثبت شده است. همچنین، طولانی‌ترین دوره تداوم آلودگی در بازه مورد مطالعه سال جاری، ۹ روز بوده که در مدت مشابه سال گذشته، این دوره ۱۰ روزه بوده است.

تعداد روزهای فراتر از حد مجاز آلاینده ازن در نیمه نخست تابستان سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، کاهش محسوسی داشته و از ۲۶ روز به ۱۳ روز رسیده در صورتی که میانگین دمای هوا در بازه زمانی مورد مطالعه امسال، فراتر از پارسال بوده است. با این وجود، افزایش محسوس میانگین دما در این دوره (بیش از یک درجه سانتی‌گراد) منجر به خشکی زمین و افزایش گسیل طوفان‌های حامل گرد و خاک شده و بر خلاف آلاینده ازن، شاهد افزایش تعداد روزهای آلوده از منظر آلاینده ذرات معلق بوده‌ایم، به گونه‌ای که تعداد روزهای آلوده آلاینده PM2.5 از ۵ روز در سال ۹۹ به ۸ روز در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته که در ۳ روز آن، همزمان شاخص آلاینده PM10 نیز از حد سلامت فراتر بوده است.

 به طور مشخص در روز ۱۹ تیر، شاخص سه آلاینده ازن و ذرات معلق کوچک‌تر از دو و نیم و ده میکرون، همزمان فراتر از حد مجاز بوده و روز ۱۸ تیر نیز کیفیت آلاینده ازن با شاخص ۱۶۲ با شرایط ناسالم برای همه افراد به عنوان آلوده‌ترین روز نیمه اول تابستان ۱۴۰۰ به ثبت رسیده است.